Petek, September 29, 2023
A- A A+

O nas

Stric Matic Stric Matic (kreator portala), po nekaj letih spet poprijel za ribiško palico. Za ribolov me je navdušil že oče, ko smo kratkih nog skakali okoli vode. Pred tremi leti me je starejši brat "fishman" ponovno navdušil nad vijačenjem. Želja je bila spoznati čim več revirjev po celotni Sloveniji. Žal nikjer ni bilo na voljo nobenih informacij, ki bi bile koristne za raziskovanje novih terenov oziroma revirjev po Sloveniji. S "fishmanom" sva se vračala domov in debatirala o dnevu, ki je bil za nama, kmalu zatem se je porodila ideja, da v Sloveniji ustvariva ribiški portal z informacijami namenjenimi vijačenju. Tako je nastal portal www.ribicija.info. K sodelovanju vabiva vse ribiške privržence, ki jih zanima vijačenje ter druge vrste ribolova. Dober prijem in ne pozabite, da riba na suhem pogine.

 

 

 

 

Fishman Jernej "Fishman" (sooblikovalec portala), ribič že od malih nog, prve korake sem opravil s pomočjo očeta, ki me je uvedel predvsem v svet vijačenja in muharjenja, ki sta mi tudi najljubša načina ribolova. Obe tehniki sem z leti le še nadgradil. Moja »zasvojenost z ribolovom se je prenesla tudi v moj študij, saj sem končal univerzitetni študij zootehnike z diplomo s področja akvakulture z naslovom: Vpliv spola na telesno maso kalifornijskih postrvi, doseženo pri določeni starosti. Študij trenutno nadaljujem na podiplomski smeri zootehnike kjer bom opravljal doktorsko disertacijo z istega področja. Ker na internetu ni bilo nikjer na enem mestu zbranih informacij o revirjih namenjenih vijačenju ter informacij o tem načinu ribolova sva se z bratom Stricom Maticom odločila, da ustvariva portal www.ribicija.info, ki je namenjen predvsem tehniki vijačenja.

 

 Dioniz Uroš Hajdinjak po domače "Dioniz". Prihajam iz Kopra. Z ribolovom se ukvarjam že kar nekaj let in sem samouk. Lovim na morju, kot tudi na celinskih vodah. Ribarim na vse dovoljene tehnike, vendar vijačenje mi je najbolj pri srcu.
Bil sem tudi član mladinske reprezentance Slovenije v trnkarjenju na morju. Na ribicijo.info sem se prijavil leta 2006, kjer sem dokaj hitro dobil naziv administratorja. Na portalu sem spoznal veliko zanimivih ljudi s katerimi delimo isto "vero", to je ribolov. Delal bom na tem, da na ribiciji.info pridobimo čim več "vernikov" oz. forumcev.

 

 

Ziga Žiga (publisher), že od malega sta me narava in ribolov zelo privlačila, vendar se v moji dužini nihče ni ukvarjal z ribolovom. Pri desetih letih sem si kupil prvo ribolovno opremo: Košček plute okoli katerega je bil zavezana ribiška vrvica na njem nekaj uteži in trnček. S tem se je začela moja ribiška pot, ki sem ji ostal zvest vse do danes. Na portalu ribicija-info sem kasneje spoznal tudi sebi prej neznani način ribolova vijačenje, ki me je kasneje čisto prevzelo. Za piko na i pa me je to leto Stric Matic zasvojil še z muharjenjem. Na srečanjih, ki so bila organizirana preko spletnega portala www.ribicija.info sem spoznal veliko novih prijateljev in se naučil marsikaterega ribiškega prijema. Zelo sem vesel, da lahko danes sam prispevam k soustvarjanju tega portala in pomagam tistim, ki si želijo spoznati ta čudiviit svet vijačenja.

 

5er Peter "5er" Prihajam iz Kopra, obmorsko mesto, ki je že od vekomaj povezano z morjem in tako tudi njegovi prebivalci. Tako sem že od malih nog začel loviti v morju predvsem iz obale. Pri 13. letih sem se vpisal tudi v ribiški klub PLK, kjer sem začel z tekmovanji na morju in bil tudi zelo uspešen v mladinski sekcji, član Slovenske raprezentance med leti 2004-2009 in sodeloval na svetovnih prvenstvih v Črni Gori, Hrvaški, Portugalskem, Belgiji in pa na zahodni obali Francije. Ob tem pa sem se leta 2007 učlanil tudi v Ribiško družino Koper, predvsem zaradi vijačenja na ščuko, kar pa je kmalu preraslo v muharjenje na reki Rižani in pa reševanje ekoloških problemov povezanih z Rižano. Do danes sem tako obiskal veliko muharskih in ščukarskih revirjev po Sloveniji, vendar pa morje ostaja prva ljubezen.

 

 

 

 

jedi8 Nik "jedi8" Živim v Kopru in se z ribolovom ukvarjam od 5 leta. Moj ribolov se je začel na morju, po dveh letih sem se včlanil v ribiški klub Menola iz Izole. Z leti sem prejel dovolj znanja da sem si omogočil nastop na 3 svetovnih prvenstvih. Na morju sem spoznal 5ra in Dioniza, ki sta me navdušila za vijačenje. Tako sem se tudi včlanil v RD Koper in kasneje se navdušil še nad muharjenjem. Rad obiščem tuje revirje a vseeno sta mi revirja Vanganelsko jezero ter Rižana najbolj pri srcu.

 

 

 

 

 

 

Nejcg Nejc Gros ''NejcG'' Prihajam iz Radelj ob Dravi. Že samo ime mesta pove, da živim v neposredni bližini reke Drave, na katero hodim ribarit že od otroštva. Prve ribiške korake sem naredil v spremstvu očeta, ki me je z leti naučil ribiških osnov. Pri šestnajstih letih sem opravil ribiški izpit in od tedaj naprej večinoma vijačim, saj mi je lov roparic veliko bolj zanimiv, kot ostali načini ribolova.
Nedavno tega sem dobil čast postati moderator foruma na prvi slovenski internetni strani o vijačenju. Moja naloga je, da skrbim za urejenost in preglednost foruma ter dobro počutje starih in predvsem novih članov.

 

 

Matjaz Plut Matjaž Plut "Bully" Z ribolovom sem se začel ukvarjati že kot "mulc" takrat sem predvsem plovčkal povsod kjer se je dalo namočit trnek. Nato sem ribolov opustil za nekaj let, in po koncu srednje šole spet začel iz samega dolgčasa, po naključju sem odkril forum ribicija.info, kjer se mi je odprl povsem nov svet vijačenja, in prav spominjam se svojega prvega vijačenja, kako sem skeptičen premetaval blinker in kar naenkrat ga napade ščukica, to je bil usoden ulov, saj od takrat naprej sem le še vijačil. Na forumu sem hitro spoznal mojstre te tehnike ki so me naučili vse kar je potrebno znati in še kako malenkost več, seveda ni trajalo dolgo ko so me zvabili na muharjenje in tako sem si tudi hitro kupil svojo muharsko opremo. Portal ribičija.info je bil na moji ribiški poti nepogrešljiv in prav tako njegovi člani ki so me marsičesa naučili.