Četrtek, Maj 06, 2021
A- A A+

Maria Lures

Maria Lures Napredek, evolucija, nadgradnja in vedno nove izboljšave, vse to so inovativne Maria Japan vabe izdelane predvsem za ribolov na morju. Vabe so izdelane za lov v mediteranu po japonskih standardih kvalitete. Voblerji in vse ostale vabe gredo skozi rigorozne teste s strani profesionalnih / šprtnih ribičev. Vabe spadajo v najvišji kvalitetni in višji cenovni razred...

 

 Vabe Maria
Vabe spadajo v najvišji kvalitetni in višji cenovni razred, ob tem gre poudariti, da so vsi trojčki in žičke vab nerjaveči (ponavadi Owner), kar je pri morskem ribolovu zelo pomembno.

Duplex
Vobler Duplex je že na prvi pogled vaba, ki predstavlja nekaj res novega. Za svojo velikost izredno težek in aerodinamičen, nam omogoča izredno dolge mete. Presenetilo vas bo tudi, kako tone. Popolnoma horizontalno in enakomerno, tedaj ga velikokrat napadejo delfinke ali palamide. Z njim vijačimo tako, da spreminjamo hitrost navijanja od ekstremno hitre do počasne. Veliko prijemov se zgodi ravno ob menjavi hitrosti. Predvsem se bo izkazal za uspešno vabo pri plavi ribi, skušah, licah, lucih, ki se Duplexu preprosto ne morejo upreti. Ob uporabi tanjše pletenice ali monofila so nam sedaj na dosegu tudi razdalje, ki so bile do sedaj z voblerjem nepojemljive, tudi preko 50m.
Izkazal se je tudi pri lovu brancina, njegova oblika namreč posnema majhnega ciplja. Ker je zelo težak in pravilno obtežen ga lahko uporabimo tudi v globlji vodi in tako poiščemo predatorje na raznih globinah. Ko potone na določeno globino ga lahko v isti pripeljemo skoraj vse do nas. V tropskih morjih ga barakude naravnost obožujejo.

Image

Fake Baits
Fake Baits je minnow zadnje generacije ob tem pa je ohranil profil in design klasičnega voblerja. Največja razlika je v edinstvenem gibanju v vodi. Telo je na prvi pogled zelo tradicionalno medtem ko je sestava popolnoma revolucionarna. V notranjosti so namreč postavljene nepremične uteži, ki zagotavljajo precizne mete, kljub majhni teži. Telo je lasersko obdelano, kar ga naredi še aktraktivnejšega še posebej, če je obsijan s sončnimi žarki.
Ob kratkih hitrih gibih z vrhom palice, se začne gibati kot ranjena riba. Če pa jo cukamo bolj močno z večjimi gibi oddaja močne vibracije. Za izrabo najboljših lastnosti tega hitrega plavalca, priporočamo uporabo tanjših najlonov ali vrvic in občutljivejšo palico s hitro akcijo. Model velikosti 12cm je primeren za vijačenje v vetrovnem vremenu.
Image

Image

Princess GX
Gre za najstarejši Mariin vobler. Lahko bi ga enačili z mitično Rapalo original. Princess je tradiconalen minnow, ki kljub svojim letom še vedno dosega neverjetne rezultate. Poleg tega pa sta cena in kvaliteta v zelo dobrem odnosu.
Oblika telesa je preprosta, vitka in posnema gavuna. Zunanjost je izredno lepo izdelana do potankosti. Izrisane so luske, plavuti in škrge. Posebnost tega modela je v trapezastem jezičku, ki ima večjo površino, kar omogoča Princess-u zelo živahno akcijo. Gre za posebno akcijo, ki jo premore le ta lahek minnow. Če hočemo ohraniti stik z vabo tudi v toku jo moramo neenakomerno navijati s konstantnimi trzljaji vrha palice.
Izdelujejo ga v različnih dimenzijah 5cm, 7cm, 9cm(toneč in plavajoč), 13cm samo plavajoč.
Ravno ta največji 13cm je posebej priljubljen pri ribičih ''ščukarjih'' predvsem zaradi zunanje laserske obdelave, ki oddaja unikatne reflekse svetlobe in je zato nepremagljiv.

Chase
Vobler Chase je že na prvi pogled evolucija navadnega minnowa. Predvsem gre tukaj za aplikacijo nove magnetne obtežitve ''Weight Moving''. Omogoča boljšo uravnoteženost v fazi meta s tem, da se v zraku ne obrača, zato lahko z njim dosežemo daljše razdalje. Glavna utež je fiksna v glavi voblerja in mu omogoča odlično gibanje v vodi, vibracije pa oddaja tudi ob počasnejšem gibanju.
Model BW(Blackish water) je izdelan za plitvine z majhno žličko pod določenim kotom, kar mu omogoča dosegati globine do 30cm. Vabo lahko vodimo počasi z majhnimi pospeški, ki ga spravijo v gibanje ali pa klasičen ''Stop and Go'', kjer se bo Chase izredno bliskal in tako privabil predatorje.
Lahko ga uporabljamo tudi, če lovimo na vleko, predvsem v priobalni panoli. V velikosti 105cm predstavlja plen za najbolj prebrisane brancine. Uspešen je pri lovu strelk, barakud, palamid, lucev. Ob pravilni obtežitvi in montaži ohranja lovno vibracijo vse tja do 7 vozlov, vse to zaradi posebne obtežitve.

Image

Amnis1
Vobler Amnis1, popolnoma originalen minnow, ki pa ima povsem novo prednjo žličko. Postavljena je povsem v osi telesa vabe, ki tako pridobi na aerodinamičnosti, v vodi pa se nagiba s celotnim telesom in oddaja vibracije prave ranjene ribe. Ob počasnem navijanju gre lahko tik pod površino 20 do 40cm globoko. Opremljen z sistemom ''Weight Moving '', ki omogča spreminanje težišča za daljše mete. V sprednjem delu so postavljene majhne kroglice, ki poskrbijo za efektiven ''rattling''. Primeren za obalno vijačenje na brancina iz skalnate obale in v iskanju rib na plitvinah.
Image

Blues Code
Bluses Code, bi lahko označili kot edinstvenega in nezamenljivega. Blues Code je vobler brez žličke, suhe, elegante oblike. Lahko bi ga uvrstili v skupino ''Twichin'g sink bait''. Posebna obtežitev ga naredi precej težkega glede na svojo velikost. Težišče ima postavljeno na trebuh, poleg tega pa je še prosto magnetno obtežen. Magnetna utež se premika od sredine do repa voblerja, kar mu omogoča edinstveno uravnoteženost v letu, kar pa še najbolj pripomore k dolgim metom s to vabo je njegova aerodinamična oblika.
Vabo moramo vedno čutiti na palici, pri Blues Code to storimo s kratkimi trzljaji z vrhom palice ob konstantnem navijanju. S takim stilom navijanja mora vaba ''plesati'' suče naj se z ene strani na drugo tik pod površino. Ob tem je pomembno povedati, da Blues Code niha okoli svoje osi tudi ob tem, ko tone in zato ga lahko tudi počasneje vlečemo, če so ribe manj aktivne ali v večji globini.
Izdelan je v verzijah od 3g pa do 34g in v 23 različnih barvah, kar mu omogoča lov v vseh razmerah. Najmanjši so predvsem primerni za lov ostrižev, večji pa poleg brancinov v zelo vetrovnih pogojih, tudi za plavo ribo.

Image

Angel Kiss
Privlačen vobler posebej izdelan za vijačnje na brancina v lagunah, kanalih, izlivih rek in pristaniščih. Njegova glavna značilnost je, da se potopi do globine 1m in tudi ob počasnem navijanju že izvaja tako iskano klasinčo ''wobling'' akcijo, ki mu jo omogoča ena kroglica v njegovi notranjosti.
Angelov poljub, ki se ga veseli vsak brancin.
Image
Image