Četrtek, Maj 06, 2021
A- A A+

Ta veseli dan ali ribicija.info se odpravi muharit na Sočo

Soca

Krasna si, bistra hči planin,
Brdka v prirodni si lepoti,
ko ti prozornih globočin
nevihte temne srd ne moti —
krasna si, hči planin!

Tako je zapisal Simon Gregorčič v eni od svojih pesmi poklonjenih čudoviti reki Soči. Slovenski ponos, raj za ribiče, fotografe, kajakaše in raftarje ter destinacija muharskega srečanja našega foruma. Za Ljubljansko ekipo se je dan začel že ob 4h zjutraj, ko smo s »pimp my car« Caravello leteli proti Kranjski Gori kjer nas je počakal Gospod in začetek vzpona na Vršič. Ovinkov nikoli konec, ampak vse to je bilo poplačano s prečudovitim pogledom na stene obsijane s prvimi jutranjimi sončnimi žarki. Na vrh Vršiča (1611 m n.m.) smo prispeli ob pol šestih, kjer je zaigrala Golica za dobro jutro in pozdrav dolini v kateri smo preživeli preostali del dneva.

Za začetek prilagam nekaj slik od vzpona.

Soca

Soca

Soca

Soca

Soca

Po nešteto ovinkih v dolino smo okoli 7ih prispeli na mesto zbora, kjer so nas že čakali ostali člani. Sledilo je deljenje kart, preoblačenje, medica, napotki fishmena, natančen ogled prve »soške« (blond) katere slike sledijo kasneje in gas na vodo. Nekaj škljocev iz mesta zbora.

Soca zbor

Soca zbor

Soca zbor

Nekateri so začeli loviti že pri mostu, ki meji RD Tolmin in ZZZRS, LJ ekipa pa se je odpravila malo nižje, kjer je po par metih bully že imel ribo na suhem. Sledil mu je Matija, ostali pa tukaj nismo imeli sreče. Tik pred odhodom nas je preveril še čuvaj in povedal, da se bodo vsak čas začeli spuščati raftarji in kajakaši, ki imajo omejeno od 09.00h do 18.00h, vendar se tega ne držijo in hkrati imel veliko za povedati čez Madžare in Ljubljančane, ki so baje najhujši. Bully je že močno stiskal palico in v mislih na hitro osvežil vse trike Bruce Lee-ja, ampak se je zadržal. Fotografije iz prvega mesta muharjenja.

Soca

Soca

Soca

Soca

Soca

 

Soca

Soca

Okoli 10h smo na piknik plac odpeljali material za žar party in se odpravili naprej lovit na drugo mesto. Tukaj so se že začeli pojavljati tudi kajakaši in raftarji, ki se niso zmenili za nas in so se peljali kjer jih je nosil tok. Naj povem, da sem sam na srečanju tudi prvič muharil in ujel prvo ribo na muharico. Srečo, veselje in drill v močnem toku mi je namenila šarenka okoli 40cm. Hvala ti krasna bistra hči planin. Fotografije iz placa ter moja prva riba in lipan od ovce (42cm).

Soca - moj prvi ulov

Soca

Soca

Soca

Ob dveh smo se okrepčali s pijačo in hrano katero je pripravil žar mojster ovca the đejmi oliver. Bully mi je tudi izročil nagrado za naj reportažo podarimdobim, ki sta jo organizirala z Zoljo. Še enkrat iskrena hvala. Sledilo je nekaj harmonike in počitek ob vodi.

Soca

Soca

Soca

Sledil je še zadnji skok na vodo, kjer smo bili do sončnega zahoda.

Soca

Soca

Soca

Pospravili smo »pimp my car« Caravello in odpujsali proti Bovcu kjer smo pustili klemna. Močna želja po kavi nas je pripeljala v center Bovca, kjer je mrgolelo turistkinj, Bovčank, itd… in seveda smo poskrbeli, da so nas opazili vsi. Čisto vsi. Ja malo smo zajahali nastavek za prometni znak, ker so imeli eno prireditev in ga niso umaknili. »Pimp my car« Caravella je šminkerska in nizka in ni navajena Bovških nastavkov. Prijazni mimoidoči domačini, ki jih mimogrede nismo kaj dosti razumeli, so pomagali dvignit kombi, da ga je bully rešil »ležečega policaja«. Nimaš kaj, spet smo pripisali črno piko za Ljubljančane, katero bo z veseljem naprej razlagal ribiški čuvaj, ki sem ga omenjal prej. Po odlični kavi gas proti Vršiču, na vrhu postanek, čudovit pogled na zvezde in od lune obsijane stene, preventiven pregled bremz ter spust proti Kranjski gori in naprej v Ljubljano.

Dan je bil perfekten. Močno sonce je poskrbelo, da smo pridobili malo barve, Soča je poskrbela za užitke, bully za atrakcijo in vsi udeleženi za odlično družbo. Lepo je, da bo zopet nekaj forumcev pozlatelo in upam, da se še večkrat srečamo. Hvala družbi za odlično preživet dan, nasvete, polno smeha, andyju za škornje ter bullyju in klemnu za organizacijo. Za ostale slike bi prosil, da pripnete vsi, ki ste fotografirali in ne šparat. Pričarajmo lepoto Soče tistim, ki jih ni bilo zraven. Še posebej bi prosil gospoda za tisto pristno čisto tapravo soško (komplet in bližnji) da bodo videli kakšne ribe se potikajo v tistih koncih. Zdej grem pa malo »pofejsbukat«, če je tam kera za oženit.

Lep pozdrav,
Rok