Sobota, Maj 08, 2021
A- A A+

Črna gora 2010

Nik Kocjancic Črna gora je nekaj kar mora vsak ribič mora doživeti. Tereni za ribolov kateri so bogati z ribo veliko ter majhno. Možno je prakticirati skoraj katerokoli tehniko ribolova saj ima Črnogorsko morje veliko različnih terenov npr. potopljene barke(na različnih globinah 20m-120m), plitvine, ustja rek, čeri…
Kraj katerega sem tudi sam kar več krat obiskal je Donja lastva ki se nahaja v Boki kotorski.
Bival sem v apartmaju ki je bil lepo opremljen in pri lastniku si je bilo mogoče sposoditi manjšo barko za ribolov. V tistem morju sem še marsikaj sprobal in skoraj use je obrodilo sadove. Iz obale se da lepo loviti orade, brancine, ribone, ovčice ter druge ribe. Njihovo morje je predvsem bogato z plavo ribo (lokarda, luc, lampuga, strelka, lica) na katero se dal učinkovito spinat. V zgodnjih jutranjih urah se ob obali opazi raube rib na dometu umetne vabe. Na velikih globinah se da ujeti veliko lepe ribe , a odhod na globoke vode brez primerne opreme ne priporočam. Z panolanjem(vlečenjem umetne ali žive vabe za barko) se dol lahko ujame tudi rekordne primerke zobatcev, brancinov, palamid ter tun.

Črna gora zna očarati tudi z drugimi stvarmi ne samo z morjem. Za nočno življenje je poskrbljeno u mestu Kotor v katerem se nahaja diskoteka Maxsimus ter v Budvi katera ima 3 različne diskoteke. Po vsej obali so lepe plaše priporočam plažo Žanjice na kateri je lepo poskrbljeno za use. Priporočam obisk grobnice Njegoša zgrajene na Lovčenu ki je primerna za en dnevni izlet. Na poti se lahko ustavite tudi v kakšni od konobi v kateri strežejo značilni Njegoški sir in pršut.

Črna gora je uglavnem primeren kraj za Družinski dopusta ali ribiški izlet. Priporočam nastanitev pri Ivici Dekoviču kateri ima lepo poskrbljeno za goste ter ribiče.

Še link za apartmaje:
http://dekovici.wordpress.com/

Še nekaj slik ulova:

Crna gora 2010

Crna gora 2010

Crna gora 2010

Crna gora 2010

Crna gora 2010

Crna gora 2010

Crna gora 2010

Crna gora 2010