Sobota, Maj 08, 2021
A- A A+

Reško jezero 2009

Image Del obalne ekipe, jaz in Dioniz ter šef ribicije.info Matija, smo se 12.11.2009 dan po sv. Martinu podali na Reško jezero. Zjutraj sva z Dionizom štartala iz Kopra in ob 8h smo vsi skupaj krenili proti Kočevju.
Po dobri uri vožnje smo prispeli v Kočevsko reko, ob tem ko se je slana topila smo si priskrbeli karte in ključe od čolna, za katerega smo odšteli 20€. Takoj smo odšli na jezero se pripravili in vkrcali na čoln in začeli z lovom.


 Dioniz si je rekel, da danes se ne bo šalil to je dokazal že s svojim prvim metom silikonca orka Oskar, prijela mu je ščuka, ki se je žal pod čolnom snela. Pomaknili smo se bolj proti bregu in Dioniz je menjal svojo vabo, odločil se je za globoko toneči vobler barve FT in trofejna ščuka je že bila na čolnu meter je pokazal 86cm, po slikanju je bila izpuščena.

Image

Image

Jaz in Matija sva kmalu za tem imela vsak svoj nerealiziran prijem. Ker Matija kot star Kočevski maček ni hotel ostal nič dolžen je kmalu spravil na čoln manjšo ščuko, prijela mu je na žlico in kmalu za tem se še jaz vpišem z ščuko malenkost večjo od Matijine.

Image

Image

Začutili smo, da ščuke delajo! To je kmalu za tem še enkrat potrdil Dioniz, ki je ujel kar dve lepotici(50 in 69cm)v dveh zaporedni metih. Počasi smo se pomikali višje in spet je Dionizu prijela manjša ščuka a se mu je snela, ker je sonce bilo že visoko na nebu sem izbral žlico in kmalu doživel konkretnejši prijem, po močni borbi sem spravil na čoln mojo največjo ščuko 76cm.

Image

Image

Kasneje do večera nismo imeli prijemov. Ta čas pa smo si ogledali rezervat Reškega jezera, kar je bila prava paša za oči. Dan se je že bližal koncu. Moje metanje voblerja ob breg je bilo kmalu poplačano z ščuko prekrasnih barv, po slikanju je sledil C&R.

Image

Image

Image

Za tem se je Matija odločil za njegovega starega silikona in ga metal v alge in iz vode privlekel smuča! To mu je dalo toliko zagona, da je za tem ujel še 4 prebivalke Reškega jezera(največja 79cm). Dan se je za tem prevesil v noč in odpravili smo se proti domu polni novih doživetji.

Image

Image

Image