Sobota, Maj 08, 2021
A- A A+

Ribiško tekmovanje v muharjenju na ščuko - 2009

Fishman V nedeljo 08.11.2009 je RD Laško v sodelovanju s ribiško trgovino Fish & Fun organizirala ribiško tekmovanje v muharjenju na ščuko. Na vabilo se je odzvalo tudi nekaj navdušencev s spletne strani www.ribicija.info. Kljub slabi vremenski napovedi smo se za sodelovanje odločili Fishman, Ata Smrk in RokSan. V nedeljo smo se v deževnem vremenu podali na pot ter pol ure pred pričetkom prispeli na cilj.


Sledila je prijava in obvezna jutranja kava v ribiškem domu RD Laško.

Image

Ob prihodu nas je bilo malo in vse je kazalo na to da bo udeležba borna, vendar so tekmovalci vztrajno prihajali, tako da smo pričetek tekme prestavili in se okrepčali še z zajtrkom. Vsi smo nestrpno čakali pričetek tekme in že v samih pripravah je bilo slišati kar nekaj »ribiških«. Sledilo je skupinsko fotografiranje in navodila organizatorjev nato pa smo se razporedili po trasi.

Image

Tekmovali smo v dveh »pol časih« ki sta trajala po uro in pol. Sam sem se postavil na meni najbolj obetajoče mesto in pričel metati težko potezanko. Potreboval sem kar neka časa, da sem ogrel vrvico in zadeva je kljub temu, da je velike potezanke težko metati tudi z palico #10 nekako stekla. Kljub temu, da sem teren pošteno premetal sem vztrajal na isti lokaciji kar se mi je povrnilo z obrestmi, saj sem po okoli pol ure tekmovanja začutil prijem in sledil je konkreten zateg. Zadeva se je ustavila in v istem trenutku je riba krenila v desno.

Image

Na palici je bilo čutiti, da je riba velika in je šla suvereno svojo pot.

Image

Pazil sem le, da je vrvica vseskozi napeta. Nato sem jo počasi poskusil spraviti bližje, da bi videl koliko je velika ter kako je zapeta. Ko se je riba prikazala smo bili vsi kar malo presenečeni, saj je bila res konkretna in dobro zapeta, tako da sem jo počasi poskusil spraviti k bregu. Sledila sta dva kratka pobega ter nekaj prevračanja po vodi in riba je bila pri bregu. Na suho mi jo je pomagal spraviti Ata Smrk in sledilo je merjenje. Meter je pokazal 85 cm.

Image

Image

Čas je bil za fotografiranje in izpust ščuke nazaj v vodo. Seveda so sledile čestitke in komentarji. Nato smo nadaljevali z muharjenjem. V prvem polčasu ni nikomur uspelo ujeto nobene ribe več kar je kazalo na to, da bo prijemov malo. Po premoru smo nadaljevali z muharjenjem in enemu izmed tekmovalcev je uspelo prevarati še 43 cm velikega smuča.

Image

Kar je tekmovalcem zopet povrnilo nekaj morale. Konec tekme se je vztrajno bližal in enemu izmed tekmovalcev je nekaj minut pred koncem uspelo zapeti kar konkretno ščuko, ki pa je ni uspel pripeljati do brega. Tekmo smo zaključili in se premaknili v ribiški dom, kjer je sledila podelitev nagrad. Ker sem edini uspel ujeti ščuko sem bil uvrščen na prvo mesto prav tako pa je bila ekipa www.ribicija.info s tem prva. Sledilo je podeljevanje nagrad. Druženje smo zaključili s pravo pojedino. Na tem mestu bi se rad zahvalil organizatorjem za dobro organizacijo tekmovanja in pogostitev. Ne smemo pa pozabiti tudi bogatih nagrad, ki smo jih prejeli.

Image

Image

Upam, da bo organizator prihodnje leto ponovno organiziral tekmovanje, saj je bila udeležba kljub slabemu vremenu odlična.

Fishman