Sobota, Maj 08, 2021
A- A A+

Jesenske ščuke - Ižica

Iska Prišel je dan ko sem se po več kot desetih letih vrnil na revir kjer sem ujel svojo prvo ščuko in s tem pričel svojo ribiško pot. Govora je o reki Iški in revirju od RD Barje. Torej skupaj s Hercom sva se odpravila na popoldansko vijačenje na Ižico. Revir imam v lepih spominih saj sem tukaj ujel svojo prvo ščuko, ki je še danes nisem pozabil.

 

 

Prišel je dan ko sem se po več kot desetih letih vrnil na revir kjer sem ujel svojo prvo ščuko in s tem pričel svojo ribiško pot. Govora je o reki Iški in revirju od RD Barje. Torej skupaj s Hercom sva se odpravila na popoldansko vijačenje na Ižica. Revir imam v lepih spominih saj sem tukaj ujel svojo prvo ščuko, ki je še danes nisem pozabil. Popolnoma se spominjam svoje prve ščuke, vabe na katero sem jo ujel in okolice, kjer je ščuka prijela. Danes sem stal ob isti reki, ki pa se je v desetih letih popolnoma spremenila, večino korita prekriva trava, ki nudi odlično skrivališče za ščuke.

Iska
Ižica

Prebivalka Iske
Prebivalka Ižice

Hercu sem točno opisal mesto kjer sem ujel svojo prvo ščuke in res je prve ne pozabiš nikoli. Nekaj minut po razlagi je sledil prvi prijem ščukice, ki je merila nekje med 20 in 30 cm.

Prva scuka
Največja letos

Vsekakor mala ščuka, ki je vlila veliko upanja za nadaljevanje vijačenja. Nekaj metrov naprej je sledil drugi prijem ščuke, tudi druga ni bila veliko večja, med 30 in 40cm.

Druga scuka
Ščukica

Nedaleč od mest kjer je bila ujeta se je nadaljevala zgodba o ulovu, kajti sledila je tretja ščuka, ocenjena nekje na 60cm, žal metra nisva imela s seboj.

Tretja scuka
Ščuka

C&R
C&R

Dan je bil več kot obetaven saj je sldil zateg ki ni bil realiziran, pet minut za tem, pa e bila ujeta četrta ščuka. Ocenjena na nekje 50cm.

Cetrta scuka

Nadaljevanje je bilo sicer aktivno, ščuke pa se zal niso dobro zapele. Sreča se je nasmehnila tudi Hercu, ki je že pred ulovom svoje ščuke žal imel nerealiziran prijem. Herc je ujel lepo ščuko nekje 60cm, ki mu je polepšala dan. Sigurno je sedaj pravi čas za ščuke. Dober prijem vsem, ki se odpravljate na ščuko.

Herc in scuka
Herc in ščuka