Sobota, Maj 08, 2021
A- A A+

Vijačenje bass 2008 tretjič

Bass30.8. 2008 sobota je dan, ko se odpravimo na tretji basolov na prekmurske gramoznice. V četverici smo Maco, Matija, Herc ter Dioniz. Štartamo iz Ljubljane okoli 6.30. V avtu sedimo trije člani, po četrtega se odpravljamo v Rogaško Slatino. Tam nas ob 8h pričakuje gospod Maco.

 

 

30.8. 2008 sobota je dan, ko se odpravimo na tretji basolov na prekmurske gramoznice. V četverici smo Maco, Matija, Herc ter Dioniz. Štartamo iz Ljubljane okoli 6.30. V avtu sedimo trije člani, po četrtega se odpravljamo v Rogaško Slatino. Tam nas ob 8h pričakuje gospod Maco. Sledi premeščanje opreme iz enega avta v drugega. Vreme ni kaj obetavno, vendar se polni volje vseeno odpravimo na trofeje.
Po dolgi vožnji končno prispemo do cilja, kupimo dovolilnice in pohitimo na ribolov. Prva postanka je že nam tradicionalna. Prispemo na Pedinarko, nam zelo priljubljeno jezerce. Veter piha in tako bas ni preveč pripravljen, da bi grizel naše vabe. Po nekaj metih uspemo pretentati nekaj manjših basov, vendar nismo preveč zadovoljni.

Herc

Dioniz

Maco

Dioniz

Sprašujemo se kaj je krivo, da bas ni tako aktiven. Je za to morda kriv veter ali prezgodnja ura, kajti še nikoli prej nismo lovili basa tako zgodaj, pred 11h. Okoli 13.30 Matiji uspe pretentat lepega basa, meril je kar 40 cm.

Bass 40cm

Ostali nismo imeli sreče z velikimi basi in tako smo se odločili obiskat za nas nov revir. Odšli smo na takoimenovano »staro grabo«. Po nekaj metih smo uspeli ujeti nekaj basov vendar ti niso bili zavidljive velikosti, bili pa so kar aktivni. Prijemi so se vrstili drug za drugim. Čeprav je bilo veliko prijemov naša lakota po basih ni bila potešena,naš cilj je ujeti basa kateri bo presegal dolžino 40 cm. Odločitev je padla, vrnili smo se nazaj na Pedinarko katera nas ni nikoli razočarala. Imeli smo prav. Maco je ujel svojega rekordnega basa od 39 cm. Mislim da se mu še danes tresejo roke Tongue out. Ujel ga je na nam zelo znanega površinca bumble lure.

Maco rekord

Herc je ujel tudi svoj rekord in tako postavil letvico na 36 cm. Največ prijemov pa je imel Matija kateri je poleg basa 40 cm in debelejšega basa 37 cm uspel pretentat še 3 manjše ščuke.

Bass 37cm

Scuka

Jaz žal svojega rekorda nisem popravil. Ujel pa sem ostrižka na vobler Laughing.

Po napornem ribolovu pa smo imeli tradicionalno večerjo. Roštiljado so sestavljale hrenovke in zelo okusna pasja klobasa. Po pojedini nas je čakala dolga pot domov, kamor smo prispeli okoli 24h.

Ostriz

Maco in bass

Bass

Zahvaljujem se vsem za prijetno družbo in pa Hercu za pasjo klobaso Wink