Sobota, Maj 08, 2021
A- A A+

Vijačenje bass 2008 drugič

Cvet Ekipa se je tokrat na vijačenje bassa podala malce okrnjena. Iz Ljubljane smo štartali v isti zasedbi kot zadnjič, torej moja malenkost, dioniz ter herc. Tokrat so bile dobre vile z nami saj nas je celo pot spremljal sonce. Edino. kar nas je skrbelo so bile napovedi za popoldanske nevihte. Tokrat so se vremenarji ušteli, saj je namesto popoldanskih neviht pripekalo vroče sonce.

 

 

Ekipa se je tokrat na vijačenje bassa podala malce okrnjena. Iz Ljubljane smo štartali v isti zasedbi kot zadnjič, torej moja malenkost, dioniz ter herc. Tokrat so bile dobre vile z nami saj nas je celo pot spremljal sonce. Edino. kar nas je skrbelo so bile napovedi za popoldanske nevihte. Tokrat so se vremenarji ušteli, saj je namesto popoldanskih neviht pripekalo vroče sonce. Edino kar je bilo moteče pri lovu bassa je bil veter. Vreme je nekaj dni prej dobro ohladilo ter premešalo vodo, posledično se je bass umaknil globlje, zaradi tega je bilo prijemov na površini veliko manj kot nazadnje.

Cvet
Odlično skrivališče za bassa

Tudi tokrat smo se dobili z vodičem letičarjem ki nas je ne glede na vreme povabil na domačo šunko. Tudi tokrat je bila šunka odlična. Med obilnim zajtrkom so padale kot vedno debate o ribolovu. Po zajtrku je sledilo kot vedno nakup ribiških dovolilnic. Z ribiškimi dovolilnicami v žepu smo se podali za vodo polni optimizma. Že po nekaj metih je sledilo nekaj prijemov bassa, videti pa je bilo, da bo tokrat lov bassa veliko težji od prejšnjega.

Bass
Bass

Dioniz je imel tokrat smolo že na začetku saj je za… ščukico, kasneje še bassa. Dan se je nadaljeval z veliko manj prijemi kot nazadnje a kljub temu smo imeli na suhem že nekaj bassov. Letičar se je odločil da bo večino dneva premetaval ti. Spinner bait, kar mu tokrat ni prineslo ribiške sreče. Vsekakor pa lahko rečem, da glede na vztrajnost je samo še vprašanje časa, kdaj bo spinner bait zagrabil večji/trofejni bass.

Kje je bass ?
Kje se skriva bass ?

Hercu tudi tokrat ni šlo slabo saj se je vpisal kar z nakaj bassi. Vsekakor dan ni bil namenjen dionizu, saj je imel veliko prijemov, bass pa se mu je vedno snel pred obalo. Popoldne se je meni nasmehnila sreča, takoj po prijemu je bilo občutiti, da gre za večjo ribo. Prijem je bil daleč od obale zato je bilo težko reči kaj je na koncu vrvice, po nekaj sekundah se je izkazalo, da gre za večjega bassa od ostalih. Na pomoč je takoj prihitel dioniz, ki je naredil nekaj videoposnetkov ter fotografij bassa, ki je meril 41,5cm, kar je 0,5cm od rekorda, ki ga je imel do tega trenutka v rokah dioniz.

Bass
Bass 41,5cm

Bass
Bass 41,5cm

Vsekakor gre za mojega največjega bassa do sedaj. Vsi bassi so bili po slikanju vrnjeni v svoje domovanje. Kasneje je bilo ujetih še nakaj bassov nad 30cm, nato pa je napočil čas za tradicionalno mini roštiljado. Vsekakor je bil za nami odličen dan za bassa.