Sobota, Maj 08, 2021
A- A A+

Vijačenje bass 2008

Bass Jutro se je začelo polno optimizma, saj je bil pred nami dan lova na bassa. Iz Ljubljane smo se odpravili Dioniz Herc in moja malenkost Stric Matic. Še pred odhodom iz Ljubljane smo vsi veseli in polni pričakovanj odpravili proti Murski Soboti. Vse je kazalo, da bo dan res lep in čudovit, kar se tiče vremena. V avtu smo govorili samo o bassu, vabah in soncu, ki je lepo kukal s svojimi žarki iz jutranje meglice. Na poti je Dioniz nekajkrat omenil, da se bo danes bass zagotovo sončil, in temu primerno prijemal. Avto poln smeha in zgodb iz ribolova se je počasi bližal zadani lokaciji, sonček pa se je počasi skrival za oblaki. Vse bližje cilju, kjer smo bili dogovorjeni, vse bolj se je oblačilo.

Jutro se je začelo polno optimizma, saj je bil pred nami dan lova na bassa. Iz Ljubljane smo se odpravili Dioniz Herc in moja malenkost Stric Matic. Še pred odhodom iz Ljubljane smo vsi veseli in polni pričakovanj odpravili proti Murski Soboti. Vse je kazalo, da bo dan res lep in čudovit, kar se tiče vremena. V avtu smo govorili samo o bassu, vabah in soncu, ki je lepo kukal s svojimi žarki iz jutranje meglice. Na poti je Dioniz nekajkrat omenil, da se bo danes bass zagotovo sončil, in temu primerno prijemal.

Dioniz
Dioniz %#"($#&%$ bass

Avto poln smeha in zgodb iz ribolova se je počasi bližal zadani lokaciji, sonček pa se je počasi skrival za oblaki. Vse bližje cilju, kjer smo bili dogovorjeni, vse bolj se je oblačilo. Uro pred ciljem se je vreme popolnoma pokvarilo in ulilo se je kot škafa. V avtu je bilo vse bolj moreče, vsa dobra volja in optimizem je zamenjala slaba volja, na vsake toliko časa je bilo iz ust slišati kako kletvico zaradi vremena. Sam sem ostal popolnoma brez volje, saj dežju ni bilo videti konca. Herc je bil poln optimizma in je dvigoval moralo v avtu, kljub njegovim besedam je vse bolj lilo. Na vsakih par kilometrov je dež malce ponehal. Ob prihodu na cilj, kjer nas je čakal naš vodič letičar je dobesedno lilo kot iz škafa. Kamorkoli je segel pogled so bili oblaki in dež. Skupaj z letičarjem smo se odpravili na jutranjo kavo, saj ni bilo nobenega smisla, da bi se podali za vodo, ker je tako deževalo, da bi bil v sekundi premočen do »gat«. Nič ni kazalo, da bi dež ponehal, zato nas je letičar povabil na domačo šunko, le ta je bila res odlična. Letičar mislim, da te ne bomo pozabili. Po obilnem zajtrku smo nadaljevali pot do Leona, tudi on se nam je pridružil kot vodič. Še preden smo se odpeljali proti kakršni koli vodi nas je Leon postregel z domačim vinom, vse bolj je kazalo, da bomo samo jedli in pili in nič lovili. Med pijačo je dež ponehal sonce pa se je skrivalo za oblaki, kar ni bilo najbolje za lova bassa. Kljub vremenu sta se optimizem in volja do ribolova vrnila. Skupaj smo si ogledali Jezero Bukovnica, kjer smo se malce pogovorili in sproti kovali plan za ribolov bassa. Odpravili smo se na Hrvaško po dovolilnice za ribolov, ura je kazala že skoraj poldne. Trgovina, kjer prodajajo karte je nadvse zanimiva, saj je trgovina mešanica avtodelov in ribiške opreme, vsekakor zanimiva kombinacija. Vsak si je poleg dovolilnice kupil še zadnje pripomočke za ribolov. Izjema je bil Herc, pokupil je skoraj pol trgovine, avto pa je bil za nekaj kil težji.

Leon in Leticar
Leon & Letičar

Nadaljevali smo pot proti jezeru, kjer smo začeli lov bassa. Že po nekaj metih mi je prijel manjši basek, kar je pripomoglo k dobremu razpoloženju cele skupine.

Bassek
Prvi bassek

Po nekaj metrih smo že vsi imeli svojega bassa. Bassi niso bili veliki. Dioniz je pod nogami slabo zategnil bassa nekje 35cm, sledilo je par kletvic in že je bil pozabil na napako, ki jo je naredil.

Rekorder
Dioniz @%#" bass $#&@%$ smeh

Tudi Leonu se je snel zelo lep bass. Leticar je imel nekaj prijemov, vsi pa smo pogrešali basse nad 35cm.Z ene strani je sijalo sonce po drugi strani nas je spremljal oblak, ki je napovedoval nevihto. Med ribolovom je padlo tudi nekaj kapljic dežja, bass je bil v trenutku manj aktiven.

Bass ?
Bass ni več delal tako kot bi moral

Vročina pa ne glede na čudno vreme ni popustila, od vseh je odtekal švic v potokih, svoje pa so dodali tudi komarji. Na hitro je padla odločitev, da obiščemo še manjše jezerce z bassi. Leon nas je žal zapustil zaradi popoldanskih obveznosti. Skupaj z letičarjem smo se odpravili na drug revir. Sonce se je počasi zahajalo, ko smo prispeli na manjše jezerce. Že po nekaj metih mi je prijel bass velik 35cm, po upiranju se je lepo poslikal in že je bil izpuščen nazaj v svoj dom.

Stric Matic in Bass
Bass 35cm

Stric Matic in Bass
Bass 35cm

Stric Matic in Bass
Še malce manjši bass

Neglede na sonce je bass tudi na drugem revirju delal odlično. Vsi smo ujeli nakaj manjših bassov, sonce pa je počasi zahajalo. Letičar nas je zaustil, mi pa smo se podali še na zadnje pol ure ribolova. Bass je delal vse manj. S Hercom sva počasi premetavala z namenom, da pretentava še kakšnega bassa, ko se je nekaj metrov stran za grmovjem slišalo, kot da bi nekdo v vodo metal velike kamne. Oba s Hercom sva se hitro odpravila za grm, kjer sva slišala ropot in glej ga zlomka tam je bil do ušes nasmejan Dioniz. V roki je držal bassa vseh bassev današnjega dneva. Po slikanju je sledilo merjenje in meter je pokazal 41cm. Bravo Dioniz.

Dioniz in bass
Bass dneva 41cm

Dioniz in bass
Bass 41cm

Nadaljevali smo še nekaj časa, nato pa nas je vse pregnala lakota. Sledila je mini roštiljada, hrenovke, ajvar in zenf. Vsi veseli smo se nato odpravili proti domu.

C&R
Vsi bassi so bili izpuščeni

Dan je bil res uspešen, čeprav je na začetku kazalo, da ne bo nič iz naše odprave se je ribolovni dan končal fantastično. Obema vodičema pa hvala za domače dobrote ter čas, ki sta ga namenila odličnemu vodenju po novih neodkritih terenih.