Sobota, Maj 08, 2021
A- A A+

Tretje srečanje forumcev - Kolpa

Kolpa Tretje srečanje spletnega portala www.ribicija.info je za nami. Srečanja se je udeležilo deset ljubiteljev vijačenja. Vremenska napoved ni obetala kaj prida dneva za vijačenje, a tudi tokrat so se vremenarji krepko zmotili ali pa so nam na pomoč priskočile dobre vile. Namesto napovedanega dežja nas je grelo sonce.

 

 

Tretje srečanje spletnega portala www.ribicija.info je za nami. Srečanja se je udeležilo deset ljubiteljev vijačenja. Vremenska napoved ni obetala kaj prida dneva za vijačenje, a tudi tokrat so se vremenarji krepko zmotili ali pa so nam na pomoč priskočile dobre vile. Namesto napovedanega dežja nas je grelo sonce.

Maco in action
Maco in action
Pikeman & Maxi se posvetujeta
Pikeman & Maxi


Zjutraj nam je dober prijem zaželel predsednik RD Kočevje g. Arko, ki nam je vlil dodatno upanje, saj nam je pred začetkom ribolova pokazal nekaj slik sulcev ujetih v Kolpi. Polni optimizma smo se odpeljali v dolino Kolpe. Že prvi pogled na reko Kolpo nam je dal vedeti, da bo ribolov zelo zahteven, saj je bila Kolpa kristalno čista. Razdelili smo se v nekaj skupin in se lotili kralja voda Sulca.

Kje se skriva Sulec ?
Kje se skriva sulec ?
Image


Premetavali smo vse vrste vabe, v upanju, da se na ponujeno vabo zapodi Sulec, žal je nekaj vab ostalo tudi v Kolpi ali na bližnjih drevesih. Dopoldanski del vijačenja je bil brez prijema, upanje pa je ostajalo za popoldanski del srečanja. Ob dvanajsti uri smo se udeleženci dobili na standardnem zbirnem mestu ob Kolpi in si izmenjali mnenja o neuspehu ter spili kozarček domačega vina, ki sta ga priskrbela sulčarja iz Bele krajine. Vsak si je govoril, »če ga ni bilo dopoldne bo zagotovo popoldne«.

Kolpa
Kolpa
Image


Kolpa je bila bistra ter čista, v globinah je bilo videti veliko postrvi ter lipanov.
Žal Sulci niso bili pripravljeni sodelovati tudi v popoldanskem delu. Želje po trofejnem sulcu se nam niso uresničile. Srečali smo še nekaj drugih sulčarjev tekom srečanja, ki so premetavali svoje vabe a žal tudi oni brez uspeha.

Sulec ali Maco ?
Sulec ali Maco ?
Sulca ni nikjer
Sulca ni in ni ...


Vsem udeležencem se zahvaljujem za dobro družbo. Zahvala gre tudi ribiški družini Kočevje, posebej g. Arku, ki je že drugo leto zapored omogočil srečanje na Kolpi po sistemu C&R. Vidimo se naslednje leto, v upanju na sulca velikana …