Sobota, Maj 08, 2021
A- A A+

4. Ščukijada – Slivnica 2007

4. Scukijada Hladno jutro, temperatura se zadržuje pri 0C, za posladek pa še prav prijetno pihlja. A to ni motilo 36 ribičev, ki smo se zbrali pod kmetijo Menhard ob Slivniškem jezeru, da se pomerimo sedaj že na tradicionalni tekmi na najdaljšo ščuko za pokal Trgovine Jelen.

 

 

 

Hladno jutro, temperatura se zadržuje pri 0C, za posladek pa še prav prijetno pihlja. A to ni motilo 36 ribičev, ki smo se zbrali pod kmetijo Menhard ob Slivniškem jezeru, da se pomerimo sedaj že na tradicionalni tekmi na najdaljšo ščuko za pokal Trgovine Jelen.

4. Scukijada 4. Scukijada

Po jutranjih formalnostih s prijavami, pozdravom predsednika RD Voglajna in predstavitve pravil s strani predsednika tekmovalne komisije, smo okoli 8 ure pričeli z vijačenjem. Organizator je zainteresiranim omogočil prevoz s čolnom na sosednjo stran jezera, tako smo se razkropili, po celem območju jezera, kjer je seveda dovoljen ribolov. Pričakovanja pred tekmo in tudi med njo so vedno optimistična. Seveda je tudi jezero takšno, ki omogoča uresničitev tudi največjih sanj. Vedno je veselje loviti na vodi, kjer je populacija rib zadostna, kjer se ščuka redno lovi in le redki so dnevi, ko človek ostane praznih rok. No tekma je tekla in vsakih toliko časa se je slišal poziv za sodnike. Namreč vse ščuke so se izmerile, vpisale v tekmovalni kartonček in nato izpustile nazaj v vodo. Tekmovanje na način C&R je tudi tisto kar daje tekmi tisti pravi tekmovalni duh. Pohvalno. Tekma se počasi odvija, sam pa še vedno brez prijema. Ob opazovanju, kako zmrzujejo obročki na palci, tudi mine želja po prepogosti menjavi vabe. Pa vendar kar je treba ni težko in po treh urah namakanja vab, končno napad….. zategnem in že smo v igri. Ščuka je napadla vabo daleč od obale, koliko je pač letela žlica. Po krajši borbi je komaj merska ščuka ob vodi. Hitro jo izmerimo in že plava. Poln svežega zagona skušam še ujeti nekaj večjega, vendar pa je to bilo vse za ta dan. Po malici so razglasili rezultate. Le osem se nas je vpisalo z merskimi ščukami in vsi smo prejeli nagrade sponzorja. Pa ščuke? Zmagovalec se je izkazal in uspel prevarati 97cm ščuko, sledila je 76cm in dve 62cm …

4. Scukijada 4. Scukijada


Čestitke zmagovalcu, za res lep ulov. Zahvala organizatorju za lepo tekmo, ki privablja vedno več ljubiteljev vijačenja. Vsekakor pa je treba pohvaliti sponzorja, Trgovino Jelen iz Celja, pri kateri so se vključili v organizacijo tekme. Še več takšnih potrebujemo in si jih želimo. A ne?

4. Scukijada