Sobota, Maj 08, 2021
A- A A+

Prvo srečanje forumcev - Rinža

Image Prvo srečanje forumcev je za nami. Oktobrsko jutro nas je pričakalo z vso svojo ostrino, meglo in mrazom, ki sta naju zbudila ob zgodnji jutranji uri. Seveda je bilo potrebno počakati nekaj zamudnikov, vendar smo bili ob pol osmih vsi zbrani. Zjutraj nas je najprej pozdravil g. Arko predsednik RD Kočevje, ki nam je omogočil tudi nakup karte po ugodnejši ceni. Vprašali smo ga še za nasvet, kje so »največje« in tudi dobili odgovore, vendar je v besedi vsaka riba velika.

 

 

Prvo srečanje forumcev je za nami. Oktobrsko jutro nas je pričakalo z vso svojo ostrino, meglo in mrazom, ki sta naju zbudila ob zgodnji jutranji uri. Seveda je bilo potrebno počakati nekaj zamudnikov, vendar smo bili ob pol osmih vsi zbrani. Zjutraj nas je najprej pozdravil g. Arko predsednik RD Kočevje, ki nam je omogočil tudi nakup karte po ugodnejši ceni. Vprašali smo ga še za nasvet, kje so »največje« in tudi dobili odgovore, vendar je v besedi vsaka riba velika. Takoj po skupinskem fotografiranju vseh udeležencev smo se odpravili po Rinži navzgor.

Image

Ko smo se odpravili smo pozabili na mraz in meglo. Po kratkem sprehodu so se že odprli čudoviti tereni, kjer so najbolj nadebudni že vrgli svoje vabe v upanju, da bo vsak met tisti »pravi«. Ni bilo potrebno prav dolgo čakati in pokazalo se je sonce, s soncem pa so začele prijemati tudi lepe ščuke. Prva je bila kar lep primerek, dolga okoli petinštirideset in je dala upanje vsem ostalim in še z večjim zagonom smo lovili naprej. Takoj po slikanju smo jo spustili nazaj med domače veje in lokvanje, ki so bili prava tarča za naše vabe. Naslednji ulov pa je bilo pravo presenečenje. Na trnku se je namreč znašel smuč, velik okoli 60.

Image

Image

Okoli dvanajste ure se je že tako ogrelo, da smo slekli jakne in puloverje. Ribolov pa je bil prav tako dober kot vreme. Bilo je kar nekaj lepih prijemov, nekaj lepih pa se jih je tudi snelo in ribiče spravilo v slabo voljo, vendar ne za dolgo. Lovili smo pretežno na blestivke, poskušali pa smo tudi silikonske vabe, smuč pa se je ujel na oranžno-srebren vobler. Kožo pa nam je reševal reševalec vab. Z njim smo uspeli rešiti večino zataknjenih vab na vejah v vodi, lokvanjih in tudi drevesih. Ribolov smo prekinili okoli tretje ure, si privoščili malico in pokomentirali dopoldanski ulov.

Image

Image

Popoldanski ribolov pa je bil nekoliko bolj umirjen, vsaj kar se tiče ulova. Pregledali pa smo vse terene, po drugem bregu navzgor, tako, da smo prečesali vse prehodne, dostopne poti in prostore, kjer je bil ribolov mogoč. Dnevni ulov je bil devet ščuk in smuč. Večina jih je merila okoli 60 centimetrov. Bil je dober ribolovni dan in splačalo bi se ga ponoviti. Zahvala pa gre v prvi vrsti S. Maticu, ki je srečanje organiziral in g. Arkotu, ki ga je omogočil. Se vidimo naslednje leto in upam, da boste do takrat že vsi imeli reševalce vab.