Četrtek, Maj 06, 2021
A- A A+

20.- 22. 1. Sejem lova in ribolova v prostoru Alpe Jadran, Celovec, Avstrija

Image V sklopu kmetijskega sejma Alpe – Jadran je od 20 do 22 januarja 2006 potekal sejem Lov in ribolov. Sejem je potekal na dveh razstavnih prostorih, večina aktivnosti je potekala v hali 1, kjer je bil sejemski prostor v grobem razdeljen na lovski ter ribiški del. Na 4500 m² se je predstavilo 68 razstavljavcev iz Avstrije, Nemčije, Italije ter Slovenije. Sejem je zajel vsa strokovna področja: lovsko in športno orožje ter pribor...

 

 

V sklopu kmetijskega sejma Alpe – Jadran je od 20 do 22 januarja 2006 potekal sejem Lov in ribolov. Sejem je potekal na dveh razstavnih prostorih, večina aktivnosti je potekala v hali 1, kjer je bil sejemski prostor v grobem razdeljen na lovski ter ribiški del. Na 4500 m² se je predstavilo 68 razstavljavcev iz Avstrije, Nemčije, Italije ter Slovenije.
Sejem je zajel vsa strokovna področja: lovsko in športno orožje ter pribor, optične naprave, lovski rogovi, lovska oprema ter oprema za vzdrževanje revirja, lovska oblačila, nakit, slike in trofeje, lovska in terenska vozila, lovski in ribiški turizem, literatura za lov in ribolov, borza rabljenega orožja, sokolarjenje, namensko urjeni lovski psi, rekviziti za ribolov in pribor, naprave za ribolov, ribiška oprema, ribiški čolni, preparatorji živali, ekologija pri lovu in ribolovu, varstvo narave, društva in združenja. Kljub temu, da sejem ni postregel z novostmi so bili razstavni prostori lepo in pregledno urejeni, razstavljavci pa so obiskovalce pritegnili predvsem z ugodnimi cenami. Največ ponudbe je bilo zaslediti na področju ribiških palic, kjer se je dalo po zelo ugodnih cenah dobiti ribiške palice za vse načine ribolova.

Image

Poleg ribiških palic je bila predstavljena tudi bogata ponudba dodatne ribiške opreme, kjer so v oči zbodle ugodne cene ter velika ponudba raznih ribiških torb ter izdelkov za transport ribiških palic in dodatne ribiške opreme.

Image

Po podatkih razstavljavca je bila nedelja na sejmu Lov in ribolov popolnoma v znamenju Dneva ribičev, ki ga je organizator pripravil v sodelovanju z Koroško deželno ribiško zvezo in deželo Koroško. Po deseti uri so bile predstavljene teme: »Ribji stalež: Nujnost ali tradicionalno zapravljanje denarja« in »Okvirne direktive EU o vodi: Priložnost za ribe in ribiče.«

Image