Sobota, Junij 10, 2023
A- A A+

Otvoritev muharske sezone 2015 – Rižana

Otvoritev Rizana 2015Nedelja 01.03.2015 otvoritev muharske sezone in ribiški praznik za vse neučakane muharje. Dan ko se pred številnimi ribiškimi domovi ob jutranjih urah začno zbirati neučakani in tresoči se muharji, da potešijo pomankanj ribolova v zimskih dneh. Kot vsako leto se je tudi letos že tradicionalno del ekipe ribicija.info ter nekaj forumcev/pristašev foruma ribicija.info odpravilo na otvoritev muharske sezone na reko Rižano v Koper.

 

 

Zbor se je pričel ob osmi uri zjutraj in muharji smo se počasi začeli zbirati pred ribiškim domom RD Koper. Jutro je bilo toplo in vse je kazalo, da nam bo otvoritev sezone polepšalo lepo sončno vreme. Ob jutranji kavici in pogostitvi se je dalo ujeti tudi kakšno zanimivo muharsko zgodbe iz preteklih let. Po jutranji kavici in prigrizku se je večina muharjev odpravilo v poizkusiti muharsko srečo. Vodostaj in vremenski pogoji so bili idealni, tudi riba se je odločila lepo sodelovati. Večinoma muharjev je uspešno muharila v dopoldanskem delu dneva in prijemi so bili res številni. Sledilo je kosilo ter popoldanski del muharjenja.
Vsekakor gre tudi letos pohvala organizatorju otvoritve RD Koper za odlično izvedbo otvoritve muharske sezone. Hvala vsem, ki ste nam delali družbo in se vidimo kmalu, če ne prej ponovno na otvoritvi v letu 2016!