Torek, Marec 19, 2024
A- A A+

2. Kalamariada oz. 6. srečanje forumcev

Kalamariada Druga Kalamariada, se je odvila 5.12.2009 na plaži v Žusterni v organizaciji Dioniza ter mene(5er).
Datum srečanja sem napovedal že slab mesec prej, da bi lahko čim več forumcev razporedilo obveznosti in si uzeli čas za Kalamariado, ker pa na vreme nima nihče od nas vpliva smo vsi držali pesti za primerno vreme.



Naše želje so bile uslišane in že, ko sva popoldan z Dionizem prispela na parkirišče za koprsko tržnico sva srečala Panterja, ki je šel zbuditi Aniko ter Erytrocita, saj sta omagala od jutranjega brancinolova. Skupaj smo odlšli na zborno mesto, ki je bilo tokrat določeno pred trgovino FMK, kjer so si lahko forumci kupili pušče po akcjiskih cenah. Kmalu je prišel tudi naš veteran Igor za njim pa še celotna Koroška ekipa, ki so jo sestavljali Jebiveter, Gospod, NejcG, Ščukacep, iz prestolnice pa sta še prišla Bully in Jakke. Vsi skupaj zbrani pa smo se odpravili na lovno mesto, na plažo v Žusterni. Tam sva organizatorja postavila plinski kuhalnik na katerem je Dioniz po Istrskem receptu skuhal domače vino. Miklavž Panter pa je prinesel klobase in žganje. Na plaži nas je pričakal še najmlajši član primorske ekipe Jedi8, kmalu pa se nam je pridružili Valeo, Žiga in tudi brancinolovec Gogimarogi, ki je ravno na dan srečanja testiral novo tecnofish vijačnico in jo kmalu lepo krstil s 49cm dolgim brancinom.
Vse do sončnega zahoda nismo zabeležili nobenega prijema, vendar tudi slepa kura zrno najde in tako je Gospod našel pozicijo,kjer se nahajajo sipe. Podal se je na konec plaže, na plitvino pod luč, ki je osvetljuje reklamni plakat. Kasneje smo se vsi tja pomaknili lovit. Koroška ekipa je dokazala s svojo vztrajnostjo, da niso od muh in ujeli vse skupaj eno slabo desetino sip. Ob pijači, jedači in dobri družbi smo se prav prijetno družili dolgo v noč. Vse to lahko potrdijo slike.Žal pa tudi tokrat ni bil ujet kalamar (ligenj), vendar pa kakor pravijo v tretje gre rado.

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image