Torek, Marec 19, 2024
A- A A+

Tradicionalno 23. srečanje forumcev - Kolpa Sulčelov

Dragi kadeti, drage kadetinje.
Vse skupaj se je pričelo na torek, šestega januarja, pisalo se je leto 2015, ko je naš ˇočeˇ foruma ribičija.info, ob pozni večerni uri, nekaj pred pol deseto zvečer, oznanil, da se bo odvilo tradicionalno srečanje forumcev na Kolpi.

Srecanje sulec 2015Tradicionalno 23. srečanje forumcev - Kolpa Sulčelov
Vljudno vabljeni na tradicionalno srečanje forumcev www.ribicija.info na Kolpi - Sulčelov oziroma 23. Srečanje forumcev www.ribicija.info.
kot vsako leto bo tudi letos srečanje forumcev www.ribicija.info na reki Kolpi v sodelovanju z RD Kočevje in sicer dne 31.01.2014. Zbirno mesto bo na parkirišču pred gostilno Papež ob sedmi uri zjutraj. Prijavite se na srečanje tukaj!

 



In tukaj se je pravzaprav vse pričelo. Uporabniki spletnega portala smo mrzlično pričeli s prijavami in rezervacijami prostih mest, kot da bi bila omejena in kot da bi bilo to edino kar še moremo narediti, potem pa lahko zaključimo dan ali pa gremo pomiti posodo. Prvi prijavljen, drugi prijavljen in že se je beseda o srečanju razširila po vsej Sloveniji. Pričele so se vezati nove vezi, predvsem vezi o voznikih in sopotnikih, kdo se po pripeljal s kom in kdo bo koga kje pobral. Vsi pa smo imeli en sam cilj in to je parkirišče pred gostilno Papež. Kasneje pa tudi ribolov :).

Ob zaključku prijav je bilo na listi prijavljenih vsega piši riši 36 pogumnih ribičev in pričakovati je bilo, da bo pri Papežu zmanjkal kakšen stol, in da se bomo med sabo borili za prosto parkirišče na kraju zbora, vendar do tega na srečo ni prišlo. Vse je potekalo v prijateljskem duhu in vsakdo je lahko vsakogar zaparkiral pa zato ni prišlo do nobenega prerekanja ali pretepa.
Skratka; Vsak po svoje, odvisno od dolžine poti, je na veliko soboto 31. prosinca 2015, že nekje sredi noči, ko še ljudje dobro niso pričeli žurat v diskotekah, med 2:00 in 4:30 uro ponoči, polnil avto na parkirišču z ribiško opremo. Verjetno se je komu zgodilo, da ga je sosed ali mimoidoči opazil ter si mislil svoje. Vendar tudi če te kdo opazi in povpraša po tvoji nameri, mu rajši ne poskušaj objasniti kaj greš počet, saj to razumemo samo mi, ki nas žene sila, ki jo razumemo le sami. Naj bo še tako naporno vstati sredi noči, se voziti par 100 kilometrov in čofotati po vodi pri -5 je ob koncu dneva vse več kot poplačano.

31. 1. 2015
6:42h
Na zbirnem mestu se energija že približuje vrelišču. Eni manj, drugi bolj polni zanosa in prepričanja, da danes pa bo, danes pa nam je namenjeno, da ujamemo vsak po dva sulca, če ne kar tri. Kot letos gripa se začnejo širiti besede o meterskih lepotcih in zavitih rokavih reke Kolpe, kjer na dnu ležijo kapitalci.
Pričnejo se predstavitve kapitalnih ulovov, fotografij na mobilnih telefonih in hkrati preganjanju, da sulec že čaka. Po nekaj izmenjanih besedah na parkirišču je čas za izpolnitev formalnosti in izpis ribolovne dovolilnice, skok v nepremočljivo opremo in s polnim optimizmom v vodo. Kot ne malokdo sem bil tudi jaz letos prepričan, da letos pa sulec BO. (To prepričanje se me drži na vsakem ribolovu.) In res, ni bil ravno prvi met, je bil pa drugi … sulček na suhem in slik slik.
In BUM vsa prepričanja, vsa energija, ki je bila na začetku že tako ali tako na zelo visokem nivoju se je eksponentno povečala in to je bil tisti angelski znak, ki je povedal, da je zopet čas, da se na srečanju na Kolpi ujame meter.
Razporeditve in menjave posameznikov v skupinicah po 2, 3 ali 4 ribiče so neredke, in tako po skupinicah smo nadaljevali eni gor, drugi dol vodno. Riba v Kolpi se nam tokrat res ni skrivala in mislim, da je vsakdo od udeležencev, če že ne ujel sulca, pa vsaj videl kakšnega v roki katerega izmed kolegov, saj je bilo ujetih skoraj ducat sulcev. Nekaj videnih je bilo tudi večjih, da ne bom rekel kapitalnih, vendar jim je bilo še nerodno, niso še bili pripravljeni na fotografiranje in so predčasno odplavali nazaj.

Hitro pa se ti pripeti, da se zaradi lepote prirode, res dobrih pogojev za ribolov in res velike gostote rib, spozabiš, in se med vračanjem k avtomobilu, po prehojenih kakšnih 6 kilometrih sprašuješ, kdaj te je tako zaneslo. Po dopoldanskem prečesavanju reke Kolpe smo se zbrali na pojedini pri Papežu, kjer nihče ni ostal lačen. Mimogrede se želim še zahvaliti za res odlično kosilo kot vedno ter vse dobrote, ki ste marljivo pripravljali dan poprej. Bilo je za vsakogar nekaj. Med kosilom smo si izmenjali zgodbe, pripetljaje in fotografije ulovov ter skovali plan, kje je najbolje nadaljevati v popoldanskih urah in kje narediti zaključni met na kapitalca.

S polnimi želodčki smo se ponovno razporedili po skupinah in vsak po svojih najboljših prepričanjih nadaljevali res izjemen dan na reki Kolpi. Popoldanski oz. večerni skok je bil za nekatere še uspešnejši in ujelo se je še nekaj sulcev, kot se za Kolpo spodobi. Zvečer smo se skupaj zbrani pogovorili o dnevu, ki je za nami in ugotovili, da nam je Kolpa letos namenila del svoje veličine, da je Kolpa voda ki ne razočara, ker če se ti že zgodi, da ni prijema, te zasvoji s svojo lepoto. Tokrat nas na srečo ni osvajala samo s svojo čudovitostjo, ampak tudi z tistim, zaradi česar smo se zbrali in to je Kolpski Sulec pisano z veliko začetnico.
Vsem zbranim bi se ob koncu zahvalil za udeležbo in prijetno druženje. Hkrati gre zahvala organizatorjem in RD Kočevje, ter Kolpi in vsem nastopajočim sulcem. Sulcem, ki pa so se izmuznili objektivu pa sporočam: AL BI BAK!



Writen by: GoSpOd