Ponedeljek, Februar 26, 2024
A- A A+

Team spin cup Trakoščan 2010

TrakoscanV soboto 18.09.2010 smo se člani foruma www.ribicija.info ter člani www.bassteamslo.com odpravili na tekmo na jezero Trakošćan. Primorci (Dioniz, 5er in moja malenkost) smo vstali okoli štirih zjutraj ter se odpravili na pot. Vreme ni bilo tako slabo ob startu iz Kopra a smo se pri Postojni kar za glavo prijeli ko smo prišli v naliv. No dež nas je spremljal vse do Ljubljane. Na črpalki smo počakali še druge tekmovalce (Matija, Majk in Anžej). Na poti do jezera smo pobrali še Jana ter odhiteli na mejni prehod saj smo bili že v zamudi. Maco je prišel nekoliko prej na mesto dogajanja in prijavil slovenske ekipe.

V soboto 18.09.2010 smo se člani foruma www.ribicija.info ter člani www.bassteamslo.com odpravili na tekmo na jezero Trakošćan. Primorci (Dioniz, 5er in moja malenkost) smo vstali okoli štirih zjutraj ter se odpravili na pot. Vreme ni bilo tako slabo ob startu iz Kopra a smo se pri Postojni kar za glavo prijeli ko smo prišli v naliv. No dež nas je spremljal vse do Ljubljane. Na črpalki smo počakali še druge tekmovalce (Matija, Majk in Anžej). Na poti do jezera smo pobrali še Jana ter odhiteli na mejni prehod saj smo bili že v zamudi. Maco je prišel nekoliko prej na mesto dogajanja in prijavil slovenske ekipe.
Ob prihodu na jezero je bilo vreme sprejemljivo oblačno vendar ne deževno. Hitro smo se pripravili in odhiteli pod dvorec kjer so bila štartna mesta. Ob štartnem pisku so se vse Slovenske ekipe odpravili proti vrhu jezera po levi strani. Nekdo od Hrvatov je hitro ujel ščuko ja je bila le ta premajhna za točkovanje. Po nekaj prehojenih metrih sem spustil manjši silikon tik pod obalo saj so pod bregom bile korenine. Bum bass je zagrabil vabo ter bil v nekaj sekundah že na suhem. Bass je meril 36 cm to pa je meni ter 5ru prineslo 72 točk. Čez nekaj minut je pričelo deževati. Dež ni prenehal do konca tekmovanja. Vodostaj je bil zelo povišan in nekaj delov poti okoli jezera je bilo krepko poplavljenih. Ribolov smo vztrajno nadaljevali vendar brez uspeha. Nekaj 100 metrov pred zaključenim krogom okoli jezera sem za piko na i zgrmel po bregu kakih 10 metrov ter se na srečo ustavil pred vodo. Ribolov smo zaključili ob 14h in izkazalo se je da je bil ulov slab. Jaz pa sm bil edini od Slovencev z ujeto ribo. Po zaključku tekme smo odšli v Bar »plavi 9« kjer smo se pogostili in razglasili rezultate. Pogovarjali smo se kako nas je jezero razočaralo in da je iz leta v leto slabše. Iz jezera so zaradi turistov ter »pedalinov« odstranili vse rastlinje podrta drevesa ter druge ovire, kar je vidno poslabšalo stanje na jezeru. Konec koncev smo preživeli deževen dan v dobri družbi. Upam da se naslednje leto spet vrnemo v še večjem številu Slovenskih ekip.